Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag!

Waarover gaat je vraag?

Vragen over onze service

1. Ophalen
Van tevoren krijg je een katoenen waszak thuis gestuurd waar je ongesorteerd je was in kunt doen. Vervolgens komen wij de was ophalen op een moment dat het jou uitkomt.

2. Wassen, strijken & stomen
Onze wasexperts wassen jouw kleding met de grootst mogelijke zorg. Uiteraard houden we rekening met verschillende soorten textiel en kleuren.

3. Bezorgen
Onze bezorger brengt jouw was weer terug, wanneer jij maar wilt. Alles is netjes opgevouwen of opgehangen, zodat jij klaar bent voor je werk of een feestje.

Na het plaatsen van je eerste bestelling sturen wij een waszak naar je toe. Soms kan het gebeuren dat de waszak niet op tijd wordt bezorgd, in dat geval heeft onze koerier een reserve waszak bij zich. Zijn de reserve waszakken ook op, dan kan de was ook in een grote shopper worden meegegeven. 

In de waszak past met gemak 8 kilo. Dit staat gelijk aan +/- 40 kledingstukken oftewel 2-4 wasbeurten thuis. Je kunt de waszak helemaal vullen tot de rand, zolang hij maar goed dicht kan. 

Heb je meer was dan in de waszak past? Vraag dan aan de bezorger om een extra waszak.

Je kunt je was ongesorteerd in de waszak aanleveren. Onze Miele wasexperts sorteren de was naar soorten textiel en kleur.

Wij leveren alle items gevouwen of op hangers terug zodat het zo je kast in kan.

Je krijgt al je hangitems van ons terug op ijzeren hangers. Deze kun je bij een volgende bestelling weer meegeven aan de koerier zodat we ze kunnen hergebruiken. 

Wij strijken standaard alle wasitems zodat de was kreukloos de kast in kan. 

Jazeker! Hiervoor werken we samen met stomerij Supernette. Zij hebben dezelfde hoge standaard als Miele. 

De volgende items stomen wij:

 • Overhemd / Blouse
 • Colbert
 • Pantalon
 • Gilet
 • Jurk
 • Stropdas

Wil je iets anders laten stomen? Neem dan contact met ons op.

Zeker! Het is mogelijk om een herhaalafspraak te maken wanneer je een nieuwe bestelling plaatst, of vanuit je eigen account. Wij komen dan wekelijks, tweewekelijks of iedere 4 weken op een vast moment langs. Bovendien krijg je 10% korting op je bestelling met een herhaalafspraak.

Uiteraard kun je een herhaalafspraak ieder moment pauzeren, wijzigen of stoppen. 

Momenteel zijn wij actief in Amsterdam, op de volgende postcodes:

1011 – 1019

1051 – 1059

1071 – 1079

1091 – 1094

1096 – 1098

Oftewel overal binnen de ring: Amsterdam West, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid en natuurlijk Amsterdam Centrum.

Binnenkort gaan wij ook uitbreiden naar andere steden en postcodes!

Dat vinden we heel vervelend! Graag horen we waarom, zodat we een passende oplossing kunnen vinden. Wij streven naar maximale klanttevredenheid en beloven: niet goed, geld terug.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling! We gaan graag zo snel mogelijk voor je op zoek. Laat ons weten wat je mist via support@mielelaundryclub.com of 06 23 08 91 35.

Wij wassen met de best mogelijke apparatuur en gaan met uiterste zorgvuldigheid met je was om. Is er toch iets mis gegaan, laat het ons dan weten!

Vragen over ophalen en bezorgen

Wij werken met een koeriersdienst voor het halen en brengen van je was. Nadat je zelf een 4-uurs tijdvak hebt gekozen bij het plaatsen van je bestelling krijg je op de dag zelf van ons nog een 1-uurs tijdvak door per e-mail.

Momenteel halen en brengen wij tussen 18:00 – 22:00 uur van maandag tot en met donderdag. (feestdagen uitgezonderd)

Alle opties voor halen en brengen krijg je te zien bij het plaatsen van je bestelling. De snelst mogelijke omlooptijden vind je hieronder. 

 • Maandag halen – Donderdag brengen
 • Dinsdag halen – Donderdag brengen
 • Woensdag halen – Maandag brengen
 • Donderdag halen – Maandag brengen

Vrijdag t/m zondag rijdt onze koerier momenteel niet.

Nee helaas. Omdat onze routes continue worden geoptimaliseerd voor een optimale bezorging is het niet mogelijk om met individuele voorkeuren rekening te houden.

Tot 24 uur van tevoren kun je zelf het ophaal- of bezorgmoment wijzigen in je account. Is het korter dag? Neem dan contact met ons op via support@mielelaundryclub.com of 06 23 08 91 35.

Heb je onze koerier gemist? Dan ligt er een briefje op de deurmat waarop staat wanneer de koerier weer langs komt. Komt het aangegeven moment niet uit? Neem dan contact op met de koeriersdienst om een nieuw ophaal- of bezorgmoment in te plannen. 

Momenteel halen en brengen wij tussen 18:00 – 22:00 uur van maandag tot en met donderdag.

Annuleren kan tot 4 uur voor het ophaalmoment.

Komen onze ophaal- en bezorgmomenten niet goed uit? Wellicht is één van onze servicepunten dan een uitkomst. Hier kun je de was overdag afgeven en weer ophalen.

Huidige servicepunten:

Miele Experience Center
Van Baerlestraat 42
1071 CH Amsterdam

Kledingatelier Misura Sartoria
George Gershwinplein 4
1082 MV Amsterdam
+31 (0)20 7743700

Receptie North Orleans
Spijkerkade 33
1021 JS Amsterdam
+31 (0)20 2441544

We breiden het aantal servicepunten en ophaal- en bezorgmomenten gestaag uit.

Vragen over ons wasproces

Je kleding wordt gewassen door getrainde Miele wasexperts. Zij maken gebruik van de beste apparatuur en meer dan een eeuw ervaring in wassen.

Onze Miele wasexperts behandelen je kleding met grote zorg. Voor verschillende soorten textiel worden diverse was- en droogprocessen gebruikt voor een optimaal resultaat. Onze professionele Miele-machines zijn uitgerust met gespecificeerde programma’s voor wol, zijde en andere textielsoorten.

Heb je een vraag over een specifiek artikel of een bijzondere stof, dan kun je contact met ons opnemen via support@mielelaundryclub.com of 06 23 08 91 35.

De volgende items reinigen wij niet:

 • Leer & suède
 • Tapijten

Als wij twijfelen of we een item goed kunnen reinigen nemen we eerst altijd contact op.

Helaas niet! Oude vlekken zijn ook voor onze wasexperts onbegonnen werk. Wij gebruiken de beste vlekverwijderaars om de was zo schoon mogelijk weer bij je terug te krijgen.

Wij strijken standaard alle wasitems zodat je kleding kreukloos de kast in kan.

Momenteel werken wij alleen nog met wasmachines & drogers. Het is dus niet mogelijk om leer, suède of maatpakken in te leveren. Heb je een vraag over een specifiek artikel of een bijzondere stof, neem dan contact met ons op via support@mielelaundryclub.com of 06 23 08 91 35.

Ieder kledingstuk wordt door de fabrikant voorzien van een waslabel. Dit waslabel wordt door ons gebruikt als richtlijn voor de behandeling. Bij het ontbreken of slechte leesbaarheid van het waslabel, gebruiken onze Miele wasexperts hun expertise om het kledingstuk zo goed mogelijk te behandelen. De verantwoordelijkheid voor het kledingstuk ligt echter niet bij Miele.

Wij gebruiken onze expertise om dit kledingstuk zo goed mogelijk te behandelen, de verantwoordelijkheid ligt echter niet meer bij Miele.

Heb je nog twijfels of een vraag over een specifiek artikel/bijzondere stof, neem dan contact op met support@mielelaundryclub.com of 06 23 08 91 35.

Vragen over betalen en prijzen

Bij je eerste bestelling autoriseer je Miele om het aankoopbedrag van je bankrekening of credit card af te schrijven. Dit doe je door een betaling van 1 cent te verrichten via iDeal of je credit card.

Het totale bedrag van je bestelling wordt automatisch afgeschreven nadat wij je schone kleding weer bij je hebben terug bezorgd. De factuur van je bestelling ontvang je via e-mail. 

De minimale besteding is €30,-. De totale kosten van je bestelling hangen af van wat je hebt ingeleverd. Stoom- en strijkgoed wordt afgerekend per item, wasgoed per kilo. Ophalen en bezorgen is altijd gratis.

Bekijk de prijzenpagina voor onze actuele prijzen.

 

 

Klaar om te beginnen?